Det sista året av början av mitt liv.

Snart börjar mitt sista år på gymnasiet. Det är det sista året som jag just nu vet vad som kommer att hända. Det är inte alls säkert att livet kommer bli så särskilt annorlunda eller roligt bara för att jag slutar skolan, ändå är det spännande att tänka tanken, att efter detta året är det inte längre självklart vad jag ska ägna största delen av min tid åt. Visst har det funnits val att göra förut och både jag och mitt liv har förstås förändrats under de år jag hittills har levt men jag har ändå alltid vetat på ett ungefär hur mitt liv kommer se ut - ända fram till den där dagen om nästan ett år då jag står där och tar studenten. Efter den dagen vet ingen vad som kommer att hända i mitt liv, inte ens jag.
 
Jag ser inte bara fram emot vad som kommer efter att det här läsåret är slut utan också den tiden som är kvar innan. Det är såklart svårt att veta i förväg men jag hoppas och tror att trean kommer bli det bästa året av gymnasieåren. I våras, den allra sista tiden i skolan innan jag började praktiken, så kändes det inte alls särskilt jobbigt att åka till skolan. Jag hade känt mig ganska skoltrött tidigare men helt plötsligt, bara för att jag visste att det snart var slut, kändes det lättare och jag kunde njuta av den tiden som är kvar. Kanske kan det bli lite så nu också, fast i ett helt år, bara för att jag vet att det inte är lång tid kvar.
 
Det återstår att se hur det går med det här men min tanke just nu är att jag ska försöka blogga lite under året som kommer. Jag tänker inte lämna ut hela mitt liv i bloggen utan bara skriva lite då och då om saker som händer och sådant som snurrar runt i huvudet på mig, en, än så länge bara nästan, arton år ung människa som ska ta steget ut i det där hittills okända resten av mitt liv.
 
Det här är bara början.

RSS 2.0