Livet efter gymnasiet #1

Varför är det så, att när man behöver vara säker på något så blir man plötsligt sådär äcklig osäker istället?

I det första inlägget på den här bloggen så skrev jag om att detta är sista året som jag faktiskt vet vad jag ska göra. Hela tanken med bloggen var lite att jag skulle skriva om mitt liv och mina tankar såhär nu när det är dags att ta steget ut i resten av mitt liv. Det är kanske dags att skriva något om det där nu.

De senaste månaderna har jag haft så många tankar om vad som ska hända till hösten och, ja, ett tag kändes det faktiskt väldigt bra. Jag trodde att jag hade en bra plan, det fanns en tanke som kändes lite bättre än alla andra alternativ. Precis så som man vill att det ska vara.

Nu vet jag inte länge. Det är alldeles för mycket som gör mig osäker. Nu när det är dags att snart bestämma sig så kommer alla tveksamheter på en gång och sådant jag inser att jag måste göra känns lite för stort och lite för svårt. Samtidigt kan jag inte släppa tanken på det där jag vill (för, vill, det gör jag fortfarande, det är annat som får mig att bli osäker). Så nu vet jag inte riktigt. Det var väl ungefär nu som jag hoppades att allt skulle kännas ännu bättre än det gjort tidigare men riktigt så bra blev det inte.

Ja, jag vet att det här låter (och kanske även är) lite barnsligt överdramatiserat och att det inte borde vara någon big deal, men de här tankarna har en förmåga att få mig att känna mig lite kvävd.


Som man kan känna sig ibland.

Som den alien jag faktiskt är. Vad gör de där blåa läpparna där? Varför är mitt hår så ytligt lila? Aliens är ganska svåra att förstå sig på, inget är riktigt logiskt, men de är som de är och man får helt enkelt acceptera sanningen att det nog finns en förklaring även till varför de är som de är. Va, vad sa du nu? Finns inte aliens???
 
Om jag vore en tecknad seriefigur skulle det vara rätt fine alltså. Jag skulle kunna vara bra till rätt mycket. Då skulle jag ju kunna bestämma precis vad SUPERSANDRA ska göra och säga. Det kan jag ju verkligen inte göra nu. Skruvat värre.
 
Denna är väldigt vanlig. Dubbel. Behöver jag säga något mer?

Negativiteten.

Idag har jag egentligen inget vettigt att säga, jag är bara så opepp. Om det nu finns något jag är pepp på (och, ja det gör det väl (inte ens i mitt kanske mest negativa blogginlägg hittills så kan jag vara 100 % negativ (bra grej))) så känner jag det i alla fall inte nu. Opepp på skola imorgon. Opepp på mig själv. Vill bort från det här rummet.
 
Dumma opepphet försvinn från mitt liv.

21 frågor om ett som är förbi och ett som ska komma.

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?
Jadå. Bland annat så åkte jag flygplan till en plats utanför Norden och var borta hemifrån mer än en vecka. Det har jag aldrig gjort förut.
Vilka länder besökte du?
Förutom Sverige så har jag varit i Norge och på Teneriffa.
Bästa köpet?
Kanske min röda stenåldersmobil. Kanske världens skönaste chillbyxor på Teneriffa. Jag vet faktiskt inte riktigt.
Vad spenderade du mest pengar på?
Tyvärr har jag rätt dålig koll på vad jag gör med mina pengar, men förmodligen antingen kläder eller ätbara saker.
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?
Är verkligen inte bra på att koppla ihop låtar med särskilda händelser eller år, men Teneriffaresan kommer jag ju minnas att det var 2012 och en låt som jag vet kommer påminna mig om Teneriffaresan är Chapel of Love. Finns ju många andra låtar som jag har lyssnat mycket mer på men det är tveksamt om de kommer påminna mig om 2012.
Blev du kär i år?
Jag blev nog lite kär i livet. Inte i någon människa dock.
Största musikaliska upptäckten?
Måste vara alla norska lovsångsband som jag har knarkat hela andra halvan av året.
Bästa boken du läst?
Jag har läst nästan pinsamt lite så har inte mycket att välja mellan, men Det goda inom dig av Linda Olsson kan ha varit den bästa.
Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Jag var på festivalen Frizon med min vän Mikaela, vaknade upp där och åkte hem därifrån. Efter det gjorde jag inget särskilt utan blev firad lite hemma bara.
Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
Jag har varit gladare! Det har funnits både många bra och många dåliga stunder, men har nog aldrig varit så glad på det sättet som jag varit i år så det överväger, helt klart.
Hur tillbringade du julen 2012?
På julafton åt jag först julmat med mamma och åkte sedan och firade med lite släkt på pappas sida. På juldagen träffade jag släkten på mammas sida och på annandag jul pappas familj.
Största misstaget?
Chanser jag fått men inte tagit. I övrigt så har jag nog känt att det mesta dåliga som hänt har lärt mig något eller lett till något bra, på ett eller annat sätt, och det som möjligen inte gjort det är nog så litet att jag inte ens minns det nu.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, Gud.
Vad fick dig att må bra?
Fina människor har fått mig att må bra, på många olika sätt. Kramar. Kyrkan på Teneriffa.
Vad önskar du att du gjort mer?
Vågat.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Fegat. Ätit godis. Sagt eller hållit med om negativa saker.
Något du har lärt dig i år?
Hur man säger koka makaroner på teckenspråk.
Blev året som du tänkt dig?
Inte alls. Jag minns inte hur jag tänkte mig att det skulle bli men förmodligen inte så som det blev i alla fall. Jag har gjort saker jag inte var säker på att jag skulle göra, jag har träffat människor jag inte visste att jag skulle träffa och framför allt har jag tänkt tankar jag nog aldrig hade kunnat gissa att jag skulle tänka. Jag tror inte att jag hade några särskilda förväntningar på om året skulle bli bra eller dåligt men sista delen av året har varit betydligt bättre än första så jag kan nog säga att året blev bättre än jag tänkt mig!
Högsta önskan just nu?
Att få mod att släppa taget och våga allt jag borde och vill göra.
Har du några nyårslöften inför nästa år?
Inte direkt löften, men visst finns saker jag vill och tänker försöka med under året. Komma iväg härifrån efter gymnasiet. Fokusera mer på positiva saker. Konsumera mindre. Bara för att nämna några.
Vad ser du mest fram emot med 2013?
Bli klar med gymnasiet och bara känna att jag har det gjort ska bli skönt, men allra mest ser jag fram emot allt spännande som förhoppningsvis händer efter studenten! Att ta steget från det förutsägbara och trygga livet jag alltid har levt till någonting helt nytt känns väldigt roligt, även om det på samma gång känns svårt och stort.

RSS 2.0