Nyårslistan

Har ju gjort en tjugoen punkter lång nyårslista de senaste två åren och det kan ju vara en kul tradition att fortsätta med tänker jag. Dock känner jag att ganska många av de frågorna är lite tråkiga alternativt svåra att svara på och det är ju lite ovärt att läsa en massa ordbajserisvar som egentligen bara vill säga "jag vet inte". Så i år kör jag på en lite mindre lista. En liten återblick i frågeform helt enkelt.
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
I år har jag prickat av åtminstone två punkter på attgörainnanjagdör-listan. Den ena är att besöka ett kloster; den andra att åka till Norrland. Tyvärr var ju det där Norrlandsbesöket inte väldigt nordligt med tanke på hur långt upp man kan komma men ändå, Norrland är Norrland. Sedan har jag sumpat chanserna att klara en av mina punkter på den där listan. Jag har nämligen tonat håret och därmed kommer jag aldrig kunna pricka av punkten "aldrig färga håret". Sorgligt (men håret är jag nöjd med). Jag har även blivit blodgivare och lämnat blod för första gången i mitt liv.
 
Hur har året varit?
Ganska jobbigt faktiskt. Men på samma gång har det funnits en hel del glädjefyllda stunder som jag absolut inte skulle vilja vara utan. Jag skulle nog säga att jag har känt mig lite mer levande, tack vare både det jobbiga och det bra, det här året och på så sätt har det ju varit fantastiskt.
 
Nämn tre minnesvärda stunder från året.
Resan hem från Alsike kloster i våras. Jag minns hur jag satt på bussen till Knivsta och tänkte tillbaka på veckorna på klostret; först då insåg jag vad mina veckor där faktiskt hade gett mig och det var något väldigt fint.
Påskaftonsnatten. Jag hade varit på bröllop och när vi kom hem var det alldeles stjärnklart. Det var nästan mer än stjärnklart, jag vet inte hur jag ska förklara det men det var som ett riktigt djup i himlen och när man tittade liksom bortom stjärnorna så såg man bara ännu fler och så kunde man fortsätta tills man nästan blev yr av att ögonen inte kunde titta längre bort. Jag tittar sällan på stjärnorna men det där var så mäktigt så jag flyttade ut vår gungstol på balkongen och satt där en bra stund och bara förundrades.
Spårade och helt fantastiskt roliga stunder med Ulkapulkan. Kan inte välja en, men känslan av att det är så klockren humor är fantastisk, och minnesvärd.
 
Vad ser du fram emot med 2015?
Jag ser fram emot att åka till utlandet i februari och jag ser fram emot att se vad det kommer bli av hösten. Jag tror att jag kommer lämna Ralle till sommaren och fara vidare till något annat. Exakt till vad vet jag inte riktigt än, men jag tror att det kan bli något spännande.
 

RSS 2.0