Två månader minus en dag.

Så lång tid är det kvar till jul.
 
Ja, jag vet att det är ett tag, men eftersom jag snart kommer åka till sommaren och inte kommer hem förrän någon vecka in i december så känns det som att jag kommer missa lite av den där julpeppen. Dessutom kom första snön här idag. Därför tänkte jag redan nu dela med mig av min jul- och vinterspellista på spotify.
 
Precis som flera andra av mina spellistor har den fått ett citat från en Kalle Anka-tidning som namn. Lyssna och njut av att tänka på den mysiga vintern som snart ska komma! Det här är mycket bättre än att dansa mambo till jul, Musse!

Onsdagstankar.

Jag vill inte riktigt erkänna det för mig själv men jag bryr mig alldeles för mycket om vad andra tycker och tänker om mig.
 
Jag lägger inte mycket tid och kraft på varken utseende eller att vara som alla andra och det är till viss del ett väldigt medvetet val men det betyder inte att tankarna på hur andra ser på mig har försvunnit.
 
Jag vet att jag duger och ser oftast inte ner på mig själv, men jag önskar att jag också kunde sluta att sträva så mycket efter bra. Sluta att vara konstant rädd för att säga fel, göra fel, vara fel - vad som helst som inte verkar höra till kategorin bra. Sluta att vara så rädd för att andra ska tycka något inte bra om mig.
 
Det är nog inte fel att vilja vara bra men ibland vore det kanske bra att backa lite för att komma över den där gränsen, gå tillbaka från att sträva till att vilja.
 
Viljan gör oss medvetna om vart vi ska, strävan kan nog i många fall väldigt lätt ta lite för mycket kraft från annat som vi borde ha mer fokus på.
 
Gud, öppna mina ögon och låt mig se vad du ser och lär mig att tänka som du gör. Lär mig att se på mig själv på ett sätt som gör att jag inte tappar bort vem jag är och glömmer vad som är verkligt viktigt. Låt din vilja ske, idag och för evigt.

Forever.

Oh, tell me You're here
That You will watch over me forever
Oh, take hold of my heart
Show me You'll love me forever

(Fireflight - Forever)

What to do, what to do?

Satt förut och skrev en liten lista, mest för skojs skull sådär. Listan bestod av för mig mer eller mindre tänkbara saker att syssla med nästa höst eller läsår. Det blev arton punkter och då finns det säkert en del grejer som jag kan tänka mig att göra men inte kommit på än. Sedan försökte jag minska ner listan till bara sådant som känns realistiskt (typ sådant som inte kräver att jag har sparat ihop mer pengar än jag tror att jag kommer kunna göra på den tiden jag har kvar) och då försvann sex punkter. Tolv alternativ kvar alltså. Tolv saker som alla låter lockande på något sätt.

Det är inte det att jag går omkring och oroar mig för vad jag ska göra efter gymnasiet, jag känner mig rätt lugn och tycker mest att det är roligt att tänka på vad jag ska göra i framtiden. Det är bara det att jag inte förstår hur jag ska kunna bestämma mig för vad av allt jag ska göra. Visst, året efter gymnasiet är inte det enda året i mitt liv och jag kommer säkert hinna med mer än en av de där punkterna på listan, men hur vet man då vad man ska börja med och vad som är bäst att vänta med? Ingen stor grej kanske men, nej, jag kan inte låta bli att bli att bli lite förvirrad. Hur tänker man egentligen?

RSS 2.0